Петко от Лясковец обжалва мярката си за задържане под стража

Петко Савов Петков от Лясковец, който застреля полицай и рани други трима служители на МВР, е обжалвал мярката на Великотърновския окръжен съд "задържане под стража". Това съобщи защитникът му - адвокат Димитър Димитров.

Утре (21 март) от 11:00 часа Апелативният съд във Велико Търново ще гледа делото по жалбата срещу определението на Окръжния съд от 17 март, с което на Петко Петков беше наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". Това съобщават от пресцентъра на съдебната палата.

Съдебното заседание ще се проведе в Съдебната палата, тъй като задържаният е заявил, че не желае да се явява пред апелативната инстанция.

На 14 март, при проведена в Лясковец операция по обезвреждане и задържане на 53-годишния Петко Петков, мъжът откри стрелба по спецполицаите.  При инцидента загина 40-годишният Емил Шарков, а други трима души бяха  ранени, двама от които бяха в по-тежко състояние и претърпяка операции.

Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) стартираха кампания за  набиране на средства за подпомагане на семействата на своите колеги от  СОБТ, пострадали при провеждането на операцията.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по-късно определи операцията по  обезвредяването на психичноболния Петко Петков, като провал. Той посочи като отговорни за   това двама служители  на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

Източник: inews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини