Два фитила стърчали от бомбата под колата на пловдивската адвокатка

Бомба до колата на пловдивска адвокатка бе взривена контролирано от сапьори. Районът около ул. “Христо Г. Данов“ бе отцепен от сутринта.

От пресцентъра на ОД на МВР в града уточниха, че сигналът е подаден на тел. 112 около 7 часа тази сутрин. Съобщено е, че в непосредствена близост до лек автомобил "Тойота", паркиран на ул. "Христо Г. Данов" 32, има съмнителен пакет.

Той е бил увит в найлонова торба и поставен до предната дясна гума на синята тойота, предаде "Пловдив Утре". Лекият автомобил е собственост на известната пловдивска адвокатка Евелина Божикова, която живее на същата улица.

На място служители на Второ РУП са установили, че става въпрос за взривно устройство.

Районът в диаметър от около 50 метра бе отцепен. Евакуирани бяха хора, които живеят и работят наблизо. На метри от колата се намира детска градина "Майчина грижа", като полицията забрани на персонала да извеждат децата в двора.

Малко след 11 ч. специалисти на ДОТО извършиха контролиран взрив, след като разшириха периметъра за сигурност. Няма пострадали хора и нанесени щети на автомобилите.

Пред журналисти съпругът Севдалин Божиков - бивш заместник-министър на правосъдието, каза, че скоро не са получавали заплахи, но бе категоричен, че бомбата е сложена с цел сплашване и оказване на психически натиск, предаде БТА.

Самата Евелина Божикова коментира пред в. "Марица":

"Предполагам, че бомбата е поставена за сплашване, за да ми се окаже психичеки натиск по дело, което водя. Както знаете, не се занимавам с бракоразводни дела, а защитавам големи компании, които имат мощни икономически интереси".

Севдалин Божиков припомни, че през миналата година към семейството е отправяна заплаха чрез мним сигнал за бомба в дома им, а колата на адвокатката е била залята с блажна боя.

Евелина Божикова вече е дала показания пред полицията, след което замина за летището, откъдето ще отпътува за Лондон. Съпругът й уточни, че пътуването е планирано преди месец и че жена му отива при сина им.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини