Ремонтират пътя Хромица – Долно Прахово

Община Ардино започна изпълнението на проект за реконструкция и рехабилитация  на местен път Хромица – Долно Прахово. 16-километровото трасе не е ремонтирано основно от 20 години. Финансирането е по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони.

Рехабилитацията предвижда ремонт и възстановяване на пътната инфраструктура по трасето – канавки, водостоци и полагане на асфалтова настилка. Ще се положи нова хоризонтална маркировка и обозначителни знаци за повишаване на пътната безопасност. Пътят няма да се затваря напълно, но ще има ограничения на движението,

Пътното платно, което  има връзка с третокласен път Кобиляне – Долна Сполука, осъществява връзка с над 10 населени места в микрорайона – Хромица, Богатино, Левци, Червена скала, Млечино, Ослец, Голобрад, Горно Прахово, Башево, Чернигово, Долно Прахово.

По настоящем работници от фирмата-изпълнител полагат бетонови бордюри в Богатино, Млечино и Горно Прахово за ограничаване на габаритите на пътя. След затоплянето на времето ще се пристъпи към полагането на асфалтовата настилка.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини