Бисер Николов дава шанс на „Лафка“ в Кърджали,не спира решението на местния парламент

Областният управител на Кърджали Бисер Николов,който бе част от гражданската квота на социалистите на парламентарните избори не се съобрази с ултиматума да отреже мераците на веригата „Лафка“ за павилионите на Кърджали.Николов отказа на червените да върне решение на общинския съвет с който се създават условия фирмата „Табак маркет“ собственост на павилионите „Лафка“ да спечели търга за 21 места за търговия с цигари и вестници на автобусните спирки. Николов заяви,че решението на общинския съвет е напълно законосъобразно и допуска до конкурса както „Табак маркет“ така и други участници.Не мога да решавам по целесъобразност.Спазвам закона,подчерта Николов.Той отбеляза, че всеки спазил условията на конкурса може да се яви.

Веригата за цигари и вестници Lafka, собственост на "Булгартабак" чрез "Табак маркет", продължава своята експанзия . С общо 21 гласа на ДПС и един независим общинският съвет прие инвестиционното предложение на "Булгартабак" да бъде проведен конкурс за общо 21 нови павилиона за цигари и вестници в Кърджали. Против бяха съветниците от ГЕРБ и БСП.

Предложението за конкурс е на кмета Хасан Азис и според него основната част от павилионите в града са на 35 години, голяма част от тях са напълно амортизирани, в неугледен вид и загрозяват градската среда.
Градоначалникът също така предложи фирмата спечелила конкурса да обнови спирките на градския транспорт,което се прие от съветниците от ДПС.
Условията за конкурса са стандартни и за досега предлаганите от "Булгартабак" договори в големите градове – наемът е за срок от 10 години, павилионите са до 6 кв.м, играе се за всички обекти заедно, за да не могат да бъдат допуснати други участници. Според одобреното предложение на кмета кандидатите за наематели трябва да представят финансово-обезпечена инвестиционна програма за не по-малко от 300 хил. лв. в павилиони и да внесат гаранция от 50 хил. лв., че в срок до шест месеца ще изпълнят програмата си. Началната месечна наемна цена на павилион е 70 лв. в централната градска част и по 50 или 30 лева на павилион в по-отдалечените райони.
След гласуването съветниците от БСП обявиха ,че ще сезират областния управител да стопира решението на Общинския съвет.Това обаче не стана,защото няма законова основа.
Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини