Сребърните медалистки надвиха Нафтата в „Дружба”

„Хасково” победи „Нефтохимик” с 90:82 точки в труден домакински мач в зала „Дружба”. Това бе първа победа за хасковлийки над този съперник в двубой от първенството през този сезон на Националната баскетболна лига за жени. Днешните победителки обаче отстраниха баскетболистките от Бургас за четвъртфинал за Купа България, а след това се окичиха със сребърните медали.

Първите минути на мача бяха доста равностойни, но в средата на откриващата част разликата стана 7 точки в полза на гостите. В оставащите минути червено-белите постопиха разликата и в края на периода резултата бе 23:27. Втората част бе по-силна за домакините, които направиха силна серия и обърнаха резултата, а преди почивката вече водеха с 8 точки.

Малко след подновяването на играта разликата стана двуцифрена, но до края на третия период „Нефтохимик” я стопи на 3 точки. В последните 10 минути домакините запазиха преднината си и така се поздравиха с успеха.

 За победителките силен мач изигра Лидия Върбанова, която е една от най-опитните състезателки в България. Тя реализира 28 точки и 9 борби. На косъм от трипъл дабъл пък бе Уолтия Рол, завършила с 24 точки, 11 борби и 9 асистенции плюс 4 блока.

До момента баскетболистките на Елена Станкова са пети във временното класиране с 10 победи и 12 загуби, а тези на Петко Маринов – трети с 13-8. До края на този полусезон за „Хасково” остават две срещи – една с „Левски” и домакински мач с „Дунав”.

Преди старта на днешната среща президентът на баскетболния клуб Георги Гелов тържесшвено връчи купата от Велико Търново на кмета Георги Иванов. Градоначалникът я прие с благодарности и пожела на състезателките успех и спечелване на шампионската купа.

Анета Кутелова

Лидия Върбанова изигра силен мач за победителките

Връчването на купата

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини