Фонтан в Кърджали с най-много гласове в „Място в сърцето"

Фонтанът на площад „Освобождение" в Кърджали спечели най-много гласове в кампанията "Място в сърцето" на фондация „Работилница за граждански инициативи". Кърджалийци са го посочили за любимо място, което трябва да бъде обновено чрез дарения, при гласуването на финалния етап. Старата гимназия, сградата на читалище „Родопски фар 1938" в кв. Гледка и Къщата на архитектите бяха другите три предложения. Финалистите бяха предложени на специално жури, което ги утвърди.

"Кампанията има за цел да провокира дарителството и гражданското участие за подобряване състоянието на различни обекти в градската среда, които хората носят в сърцата си като символ на града", коментира Камелия Чолакова, координатор на кампаниата в Кърджали. Третият етап е набирането на даренията за фонтана. До 31 юли даренията може да се правят чрез SMS-и, онлайн или по банков път. Желаещите ще получат и свидетелство за дарение от организаторите.

Събраните средствата ще бъдат изразходвани за създаване на проект за възстановяване на фонтана на площад "Освобождение". Кампанията „Място в сърцето" стартира в началото на месец октомври 2013 година и ще продължи до края на месец ноември 2014 година.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини