Малките магазини губят битката за гръцките клиенти с хипермаркетите в Кърджали

Малките магазини в Кърджали губят битката с хипермаркетите за привличане на гръцките гости на града. Комшиите се насочват да пазаруват във веригите не толкова заради по- ниските цени, колкото за това че работят в събота и неделя. Това споделиха на работна среща на асоциацията по туризъм „Перперикон” кърджалийски търговци.

Гърците идват да пазаруват в почивните дни, когато техните магазини са затворени. Сварват пуснати кепенци и в Кърджали. Това ги ориентира към веригите,споделиха собственици на малки магазини. Те се обявиха за постигане на съгласие техните магазини също да работят в почивните дни. Освен това призоваха своите колеги да обърнат внимание и на витрините, които били на нивото на селски магазини в Гърция.

Търговци казаха също, че с отварянето на ГКПП Маказа е имало голям приток на гръцки клиенти. Пикът е бил през октомври. През декември клиентите рязко намалели. Те се пренасочили към хипермаркетите. Купуват основно техника и хранителни продукти в големи количества от „Билла” ,”Лидл” и „Кауфланд”.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини