Методиевци на призови места в състезание за есета

През месец ноември 2013 год. се проведе XVII традиционен поход „По пътя на Бедреддин Симави“, организиран от културно-просветно дружество „Родно Лудогорие“. Събитието е посветено на личността и делото на шейх Бедреддин, който  организира социално въстание в българските земи и проповядва идеята за религиозна свобода, обич и уважение към ближните без разлика от тяхната етническа и верска принадлежност.

Като допълнителна инициатива към събитието беше и обявеното национално състезание за есета, презентации и рисунки „По пътя на Бедреддин Симави“. Две ученички от най-голямото основно училище в област Кърджали „Св. Св. Кирил и Методий“ – Едже Балканлъ от VI “a”клас и Селин Ахмет от VII “б“ клас участваха в конкурса със свои есета. Техните литературни умения бяха оценени по достойнство. Есето на Едже Балканлъ е отличено с втора награда, а на Селин Ахмет – с поощрителна награда.

Да се съизмерваш интелектуално и да побеждаваш е позиция , която основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ възпитава у своите ученици. Да им пожелаем и занапред да се себедоказват чрез знанията си и да утвърждават авторитета на училището!

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини