Холандец се залавя с "Птиците" на Хичкок

Римейкът на трилъра "Птиците" на Алфред Хичкок се сдоби с режисьор. Това е холандецът Дидерик Ван Ружен, съобщи Холивуд рипортър.

Ван Ружен е известен като режисьор на холандския сериал "Penoza". Той е залегнал в основата на американската криминална драма "Червената вдовица" от 2013 година. Холандецът е режисирал още филмите "Заснето на лента" от 2011 година и "Дневна светлина" от 2013 година. Всички досегашни проекти на Ван Ружен са заснети в Холандия. "Птиците" ще е режсьорският му дебют в Холивуд.

Римейкът на "Птиците" беше анонсиран през 2007 г. Първоначално се очакваше главната роля да изпълни Наоми Уотс, но по-късно тя отпадна от проекта. Междувременно се сменяха и режисьорите, пише БТА.

През 2009 г. сценаристите на новата версия на "Птиците" съобщиха, че филмът няма да е толкова по продукцията на Хичкок, а по-скоро по оригиналния разказ на Дафни дю Морие. След това обаче сценарият бе преработен, като последната версия написа Джонатан Херман. Каква ще е окончателната интерпретация на филма, не е известно. 

Класическият трилър на Алфред Хичкок е от 1963 г. Другият му емблематичен филм "Психо" има римейк от 1998 г., в който главните роли са поревери на Виго Мортенсен и Джулиан Мур.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини