Кърджалийци се изсипаха в Ксанти и Комотини за карнавалите

Кукери в Златоград

Опашки от коли се извиха през почивните дни на контролно-пропускателните пунктове на Маказа и при Златоград. Стотици кърджалийци предпочетоха да прекарат празниците на разходка в Гърция. Те искаха да видят карнавалите , които се провеждат на Сирни Заговезни в Ксанти и Комотини. Проливният дъжд не ги спря.

Карнавалът в Ксанти има международна известност. Интересът към него закономерно бе по-голям. Пристигащите бяха отбивани още на пет километра от града и приканвани да оставят там колите си.В Комотини  притокът на посетители бе по –малък.Всички места за паркиране в града обаче бяха окупирани.Тук отбелязваха деня на питката.

 За приток на туристи се бяха приготвили в Златоград.Те вече имат опит. От тук българите слизат към Ксанти. Нощуват в хотелите на Златоград. Всички места на 1 срещу 2 март в града бяха окупирани. Златоградчани също посрещнаха гостите с карнавал. Имаше го и традиционното палене на огньове за Баба Марта.Кукери прогониха злите сили.

  Кирково  посрещна гостите, които се бяха устремили към Комотини през Маказа. Новият хотел „Енчеви” бе пълен с туристи. Тук предлагаха на гостите езда и разходка с каручка. Жените предпочетоха масаж и сауна.

Георги Кулов 

Родопчанка
Хотел"Енчеви"в Кирково
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини