Венци и цветя от ардинчани за войните освободители

Националният празник на България Трети март беше отбелязан и в Ардино. На тържество в заседателната зала на общината присъстваха ръководството на община Ардино, общински съветници от местния парламент, както и много граждани и ученици. С едноминутно мълчание жителите на Ардино отдадоха почит на загиналите за свободата на България.
„За българския народ, който е пъстър етнически букет, датата Трети март 1878 е въплъщение на едно начало, старт към една хова епоха. Трети март е ден, в който народът на България с признателност стои на колене пред подвига на стотиците хиляди герои, които със своята саможертва вградиха живота си в олтара на Свободата. Трети март е символ на достойнство, отговорност пред настоящето и пред идния ден”, каза в словото си зам.-кметът на общината Наско Кичуков.
Празничното тържество продължи с литературно-музикална програма, подготвена от ученици от начален етап към СОУ „Васил Левски” с ръководител Севда Чолакова.
В знак на признателност пред героите на България венци и цветя бяха поднесени

пред бюст-паметника на Христо Ботев от името на общинската администрация, местния парламент, институции и училища. Цветя положиха и много граждани.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини