Момчилград отбеляза Националния празник – 3 март

С тържествена церемония Момчилград отбеляза Националния празник на България – 3 март. Въпреки дъждовното и мрачно време, жители и гости на града се събраха пред Мемориала – Костница, за да почетат паметта на участниците в Освобождението. Тук бяха градоначалникът Акиф Акиф и ръководството на общината, председателят на Общинския съвет Сунай Хасан, народният представител Ердинч Хайрула, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Сашка Тръпкова, директори на училища, общински съветници и граждани. Венци и цветя бяха поднесени от общинска администрация-Момчилград, тракийското дружество „Момчил юнак” – гр. Момчилград и СОУ „Н.Й. Вапцаров”.

След отзвучаването на химна на Република България, слово по случай Трети март произнесе кметът на Общината Акиф Акиф:

„Трети март е време за чествания, но и време за размисъл и равносметка, защото на този ден преди 136 години България възкръсва за нов живот. Един малък народ, воден от национално отговорни патриоти, обявява своята свобода. Ако прочитът ни на историята е добронамерен, ще усетим сплотеността на един народ в името на националните идеи и ценности.

136 години по-късно, националните усилия трябва да бъдат обединени за постигане на просперитет и благоденствие. Ние сме длъжни да работим за сбъдването на надеждите. За намирането на истински и правилни пътища, които да ни изведат до мечтаната развита държава.

Искрено се надявам да работим така, че да осигурим по-добро образование за децата ни, по-добър живот, постоянна работа и повече духовност. Това зависи от усилията на всеки един от нас. Защото нашите славни деди са ни завещали мирна и свободна България.”

Празничната програма завърши с изпълненията на възпитаници от Обединен детски комплекс.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини