Уникален Григор Димитров! Спечели втора титла, вече е 16-ти в света

Григор Димитров спечели титлата от турнира категория АТП 500 в мексиканския град Акапулко. На финала българинът надигра южноафриканеца Кевин Андерсън с 2:1 сета (7:6 (1), 3:6, 7:6 (5). Двубоят продължи точно 2:58 часа. Срещата трябваше да започне около 05:00 часа българско време, но се забави заради женски двубой на същия корт. Финалът на Григор стартира малко след 06:00 часа българско време и приключи няколко минути след 09:00 часа. Това е втора титла за Димитров в кариерата му от турнири на АТП ниво. Първата спечели миналата година в Стокхолм, когато надви Давид Ферер. Тогава обаче надпреварата беше от по-ниската категория АТП 250. Григор вече има три финала, от които два спечелени и само един загубен – от Анди Мъри в Бризбейн в началото на миналата година.

Освен престижната титла и признанието на фенове и специалисти, Гришо си осигури солиден чек за 316 000 долара от наградния фонд и 500 точки за ранглистата, които ще го изкачат до рекордното в кариерата му №16 в света. Това означава, че в Индиън Уелс Димитров ще е в групата на поставените от №9 до №16.

Днешната среща протече изключително драматично и като цяло трудно за Григор. В първия сет никой от двамата не направи пробив и се стигна до тайбрек, в който българинът бе изключително силен и даде само една точка на противника. Във втория сет обаче Андерсън се възползва от мощните си сервиси и непредизвикани грешки на Григор, направи пробив, който му бе достатъчен, за да изравни резултата в сетовете. В третия сет Димитров започна лошо, допусна пробив и Андерсън поведе с 3:1. Хасковлията върна пробива за 4:4, след което двамата спечелиха подаванията си до 6:6. Мачът влезе в нов тайбрек, в който Григор Димитров спечели със 7:5 точки.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини