Samsung разказа за осемядрения процесор в GALAXY S5

Samsung си спести отлаганията и разказа за осем-ядрения процесор, който скоро ще видим в новия флагмански смартфон GALAXY S5.

Припомняме ви, че вече беше публикувана инфографика с еволюцията на серията GALAXY S, която се появи на сайта Samsung tomorrow (официален източник на информация за джаджите на корейската компания). Тя ни казва, че в допълнение към четириядрения 2,5 GHz чип (Qualcomm Snapdragon 801), GALAXY S5 ще получи и друг вариант - осем-ядрен процесор с честота 2.1 GHz.

 

Както се оказа, новият осем-ядрен процесор - това няма да е Exynos 6, а Exynos 5422. Този чип всъщност представлява "овърклокната" версия на Exynos 5420, който се използва в GALAXY Note 3. Сега честотата на четирите производителни Cortex-A15 ядра е увеличена от 1.9 на 2.1 GHz, а икономичните Cortex-A7 - от 1.3 на 1.5 GHz. Важен момента се явява факта, че всичките осем ядра могат да работят едновременно.

Новият чип поддържа дисплеи с резолюция от 2560 x 1600 пиксела и запис на видео в 4K резолюция. Масовото производство на този чип ще започне преди края на март, така че има голяма вероятност Exynos-версията на GALAXY S5 да се появи до края на пролетта.

 
Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини