Спряха подготвяно отвличане за 750 000 лв.

В периода м.септември 2013г. - м. януари 2014г. е било е извършено приготовление за отвличане на жена - близък сътрудник на пловдивски бизнесмен, с цел получаване на откуп в размер на 750 000 лв., съобщиха от прокуратурата.

В Окръжна прокуратура - Пловдив се води досъдебно производство за приготовление към отвличане с користна цел, извършено от две лица

В хода на производството са били задържани петима души. Първоначално съпричастност към деянието е била установена за трима от тях, един от които самоволно се е отказал от участие в замисленото престъпление и е съдействал активно на разследването. Спрямо двама от задържаните - Ж.Г. на 26 години от гр. Гълъбово и А.М. на 21 години от гр. Костенец са били повдигнати обвинения за посоченото по-горе престъпление. Останалите лица, които са били задържани първоначално, са били разпитани в качеството на свидетели.

Извършени са били претърсвания и изземвания на 4 адреса на територията на гр. Варна и гр. Костенец, както и на един автомобил, при които са били намерени и иззети: автомобил, с който е било планирано да се извърши отвличането, множество т.нар. „свински опашки", предвидени за обездвижване на жертвата, пистолет, патрони, електрошокова палка. Било е установено и наличието у обвиняемите на две маски за лице, предназначени за използване при извършване на престъплението.

Двамата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, като утре ще бъде внесено искане до Окръжен съд - Пловдив за вземане спрямо всеки един от тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Обвиняемите са осъждани неколкоктратно за кражби и противозаконно отнемане на моторно превозно средство. Същите са направили самопризнания. Спрямо единия от обвиняемите се води разследване и за извършен грабеж.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени Ж.Г. и А.М. е лишаване от свобода от 1 до 6 години.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини