Ученици от СОУ „П.Р.Славейков” организираха доброволческа екоакция

Петокластниците от кръжока „Приятели на природата” в СОУ „П.Р.Славейков” в Кърджали организираха днес екоакция за опазване на младите фиданки, които красят новият парк в центъра на града.

Идеята на учениците хрумва преди една седмица, когато излизат на разходка в парка и случайно забелязват, че в една от алеите има прекършени млади фиданки, които лежат на земята. Споделят болката си с учителя по география Месут Али, който е и ръководител на кръжока.

„Децата веднага решиха да осъществят доброволческа инициатива, за да спасят младите дръвчета, да им дадат нов шанс за оцеляване, като ги повдигнат и ги вържат на колчета”, сподели Али.

11-годишният Сабри Ниязи заяви, че с удоволствие и ентусиазъм се е включил в екоакцията. „Обичам природата. Искам новият парк в моя роден град да бъде чист и зелен”, каза петокласникът и обеща, че ще продължат с грижата за дръвчетата.

Кръжокът „Приятели на природата” е създаден в края на изминалата година. Целта му е да възпитава любов към природата и нейната красота в подрастващото поколение. Имат страница и група в социалната мрежа Фейсбук, където споделят мнения и снимки.

Следващата инициатива на учениците от СОУ ‘П.Р.Славейков” ще бъде засаждане на дръвчета в двора на училището във връзка с Международния ден на Земята – 22 април.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини