200 хил. лв. за 93 секунди

4-5 маскирани мъже влязоха с взлом в банков клон в столичния жк "Хаджи Димитър". Откраднати са около 200 000 лева. Охранител е с 5 рани по главата. 

Сигналът от клона на Първа инвестиционна банка на ул. „Дончо Ватах” 28-30 е получен в 8.30 часа. Той е трябвало да отвори за клиенти в 9 часа.

По информация на БНР и БНТ, минути преди обира, банковият клон е бил зареден с около 200 000 лева. По-късно от банката потвърдиха, че по предварителни данни това е откраднатата сума.
Изпълнителният директор Васил Христов успокои клиентите, че парите са застраховани, така че няма от какво да се притесняват.

Клонът на банката отново работи.

Охранителните камери са заснели случилото се, като става ясно, че обирът е извършен за 93 секунди, предаде Националната телевизия.

Маскираните мъже, единият от които с оръжие, са влезли в офиса при отварянето му, когато в помещението са били само  касиерките и охранителят. Нападателите са счупили стъклото на вратата, ударили  с приклада на автомат бодигарда и заплашили служителите с оръжие. 

Охранителят е откаран с линейка в болница. От пресцентъра на "Пирогов" съобщиха, че мъжът има 5 рани в областта на главата, които са обработени и залепени. Направените снимки показват, че няма счупване на черепа. Не се налага пациентът да бъде  приет в болница, затова е изписан за домашно лечение.

На място бе извършен оглед. Образувано е досъдебно производство. Работата по издирването и задържането на извършителите продължава. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини