ДПС: Искат да свалят кабинета с етнически конфликт

Движението за права и свободи осъжда остро вандалското нападение срещу Джумая джамия вчера в Пловдив. По същество това е взлом в неприкосновената територия на човешката съкровеност, се казва в изявление на партията.

ДПС твърдят, че това не са прояви на спонтанни граждански протести, защото вандалите са били предвождани от кмета на Карлово, а противозаконните прояви са станали възможни със съдействието на пловдивския кмет, който е отказал да се съобрази с препоръката на МВР да не разрешава проявата.

Важен е въпросът и за отговорността на парламентарно представените политически сили, защото гражданският мир в страната се нуждае от истинска политическа ангажираност и убедено и непрекъснато противостоене на етно-религиозната омраза, а не от фалшива загриженост, казват още в изявлението си ДПС и питат „кои тъмни сили стоят зад несъмнено добре организираното, а не спонтанно поругаване на Джумая джамия".

Целта на кървавите протести, според тях, е сваляне на кабинета чрез етнически конфликт.

ДПС очаква правителството и най-вече правоохранителната система на страната да предприемат всички необходими действия за разкриване на подбудителите и на организаторите и за предотвратяване на по-нататъшни действия на задкулисието срещу правовия ред в европейска България, се казва още в изявлението на партият

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини