Първанов: Управляващите облагодетелстват Кърджали, наливат средства там

Кметове, подкрепящи проекта АБВ, от Попово, Ковачевци и Перник обвиниха управляващите в разпределение по партиен признак на средствата за общините по програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Тези пари са разпределени в и около партийните централи, коментира и Георги Първанов /президент на България от 2002 до 2012 г./.
"Подразни ни предварителната информация, че парите от 350 млн. лева за общините ще бъдат разпределени преди всичко от две централи - едната на "Позитано" 20, а другата чрез съюз "Толерантност" за общините на ДПС", коментира на пресконференция кметът на Попово Людмил Веселинов. Знаехме с кмета на Перник Росица Янакиева, че може би ще бъдем отрязани, добави той.  Явно предварителната информация, че всяка община ще си получи това, което е заслужила по партийна йерархия, е факт, каза Веселинов.

В тройката са област Смолян - визирам Дора Янкова, Кърджали и Враца, посочи кметът на Попово. По думите му прави впечатление, че област Перник получава 1 430 000 лева. Една хубава идея на правителството беше опорочена с начина на раздаване на парите, коментира кметът на Ковачевци Васил Станимиров.

"Огорчена съм, че правителството е подходило безпринципно при разпределението на тези средства", посочи кметът на Перник Росица Янакиева.

Георги Първанов постави въпроса защо се наказва населението на тези градове. "Споделям мнението на колегите, за несправедливото разпределение на парите на общините.  Заради кого? Заради АБВ, СДС или ВМРО? Или заради ГЕРБ?", коментира той и даде пример с парите за Пловдив, Добрич и Монтана. По думите му това не е управление. Вижте как е нацепена България, посочи той. Не е правителството, става въпрос за грубо намесване, за разпределение, извършено от партийните централи и от кръговете около тях, отбеляза Първанов. Политиката "Разделяй, за да владееш" е най-лошата, която може да има в условия на криза, смята той.

Източник: http://pressadaily.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини