Разследват смърт на тримесечно бебе

Досъдебно производство за смъртта на тримесечно бебе, настъпила на 24 януари при все още неизяснени обстоятелства е образувано в ОД на МВР-Стара Загора. Невръстният  Павел Стефанов починал в съня си седмица след както му е била поставена ваксина. Тъжната новина стана обществено достояние след като майката на бебето, Павлина Стефанова написа покъртително писмо в социалната мрежа Фейсбук. В него младата жена, която има още двама по-големи сина, казва:

„Отидохме с мъжа ми и бебчо на консултация, трябваше да му бият ваксини. Обясних на лекарката, че детето е със сополки и не постоянно, но от време на време чувам и хрипчета.Тя ми отговори, че ще го прегледа и ако е необходимо, ще отложим ваксинацията. Прослуша му гърдичките и каза, че са чисти. Попита ме като кърмя детето дали се дави от нослето и дали се отблъсква от гърдата ми. Отговорих, че се храни добре. Тогава тя отговори, че при някои бебета запушен нос или малко сoполки е било нормално да имат до 8 месец. Доверих ѝ се и бихме ваксините. В едното краче дифтирия тетанус коклюш и полиомит, а в другото краче някаква за хронична пневмония....” Според разказа на Павлина състоянието на мъничето се влошило на 20 януари , рано същия ден тя се обадила отново на личния лекар.

„.В сряда взех по-големия ми син от училище. Той е в първи клас. Купихме от аптеката маски за тримата и отидохме в болницата.Влязохме с маски на уста и тримата заради грипа. Разказах ѝ и всичко, което Ви написах по горе, след което тя отново го прегледа със слушалки.Каза, че е с чисти гърдички и не чува никакви хрипове този път. Реши и гърлото да види.Каза , че и то е добре. Изписа ми виброцил 4 пъти на ден по една капка в всяка ноздра.Започнах веднага да му ги слагам, но той нямаше промяна. Започна и по малко да яде. Нa 23 януари си го изкъпах. Сложих му капки. Малко по късно го нахраних и към 21,30 часа легнахме всички.Сложих си го в кошарката и аз си легнах. На сутринта мъжа ми ме събуди да оправя детето за училище. Станах и първо погледнах към кошарата.Беше с леко отворена устичка посиняла и целия студен.Повикахме бърза помощ. Дойдоха за секунди. Опитаха в къщи , но казаха, че незабавно трябва да се откара в бърза помощ.Бях в стаята при тях.Бориха се 45 минути,но не успяха. Детето ми беше мъртво.След аутопсията ми казаха ,че е получил оток на мозъка и белия дроб вследствие на хеморагична пневмония.Ходих днес до полицията, за да питам какво мога да направя срещу тази лекарка, защото съм сигурна,че вината е нейна. Не трябваше да му бие ваксина, а да му пусне изследвания, но докато не получат експертизата няма как да я обвиня.Но душата ми гори, сърцето ми бушува и не мога да намеря покой...”, разказва майката.

От катедрата по съдебна медицина Медицинския факултет в Тракийския университет заявиха, че експертизата от направената аутопсия все още не е готова. Щяла да стане факт до две седмици. Първоначалното заключение било за хеморагична треска. Тепърва републиканските специлисти по педиатрия трябвало да се произнесат дали това състояние има някаква връзка със сложените ваксини на бебето. Кога обаче ще стане това – не се знае.По принцип не било изключено ваксините да са отслабили имунната система на детето. ``Искам да дам гласност на нещасието , което ме сполетя. Става винаги така, че в медицинската гилдия няма да скочат среку свой колега. Мoля да ми помогнете. Надявам се като се разчуе да изготвят експертизата по-бързо, за да се изяснят нещата...``, настоява Павлина Стефанова

Източник: http://pressadaily.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини