Хасан Азис ще бъде локомотивът на ДПС за евровота

Хасан Азис

Кметът на Кърджали Хасан Азис ще бъде локомотивът на Движението за права и свободи за евровота. Ръководството на ДПС е обсъждало възможността той да бъде на трето място в листата и да дръпне гласовете  на избирателите в Кърджалийско, научи Кърджали бг вести. Хасан Азис се ползва с безупречна репутация сред гласоподавателите сочи анализът на ръководството на Движението.

  В момента кметът на Кърджали е на семинар във Велинград на актива на ДПС. Там лидерът на партията Лютви Местан направи анализ на парламентарния и евровота през 2009 г. Очаква се да се очертаят плюсовете и минусите на бъдещата листа на ДПС за избора на евродепутати. На последните парламентарни избори гласоподавателите намаляха почти двойно и партията се нуждае от мобилизация.

  Плюсовете на Хасан Азис са неговата комуникативност и опит в Комитета на регионите в ЕС. Той може да бъде изключително полезен не само за своята партия, но и като цяло за българското представителство в Европарламента. Проблемът е обаче, че в ръководството на ДПС не виждат равностоен негов заместник за кмет на Кърджали.

  Подържниците на Азис в Кърджали смятат, че той е обединителна фигура за общинската организация  и ако  отиде в Брюксел, котерийните борби ще пламнат с пълна сила. Противниците му пък виждат възможност да се отърват от него по най-безболезнения възможен начин.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини