В парламента се скараха люто за Петното

Срещата на Бойко Борисов с Бисер Миланов - Петното като продължение на сериала "Банкя, Кокинов, Мишо Бирата, тефтерчето на Златанов", е истинското задкулисие в България, отсече от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан и попита "Кой е кавалерът на задкулисието в България?".

Местан обаче намери и сам отговора на въпроса си, а именно - "този, който има отношение към разговора с Кокинов в Банкя. Този, който присъства с инициали в тефтерчето на Златанов. Този, който днес е в прегръдка с Петното".

Припомняме, през последните дни в общественото пространство се коментира информацията за „визита" на Бисер Миланов - Петното в дома на Борисов, който му „поръчал" радикализиране на протеста. Лидерът на ГЕРБ вече категорично опроверга за подобни свои срещи.

Председателят на третите по сила в НС заговори за задкулисие в пленарна зала, тъй като по думите му темата, която фокусира общественото внимание през последните 7-8 месеца, е тази за задкулисието, тя е в основата на протестите и е важно кой стои зад това задкулисие.

„Днес темата не е Христо Бисеров, а един друг Бисер без "Ов", защото Петното уличи задкулисието", отсече Местан.

Той търси отговор обаче на въпроса, защо президентът Росен Плевнелиев е подминал този срамен заговор за демокрацията и е избрал да отклони темата в полза на политическите си покровители. "Защо мълчите от ГЕРБ по тази тема? Защо мълчи ЕНП? Ще поставите ли и този въпрос на вниманието на Европейския парламент?", продължи да пита лидерът на ДПС. Той очаква да чуе и гласа на реформаторите, които обаче знаели - "че ако се прегърнеш с оцапан, ще се оцапаш и ти непременно".

Цвета Караянчева от ГЕРБ моментално реагира и съзря в изказването на Местан опит за подмяна на обществения ред на обществото. "За Петното може да говори най-добре премиерът, с когото Петното ходеше редовно да се среща", заяви Караянчева и напомни, че Петното се е "разкарвал" и при лидера на партия "България без цензура" Николай Бареков.

"Къде е господин Бисеров?! Какво се случи с него, как стана от зам.-председател на Народното събрание гражданина Бисеров? Защо не дадохте своята позиция?", попита герберката.

Опозицията иска да разбере и защо управляващите партии мълчат за предложението на държавния глава за провеждането на референдума. "Трябва най-накрая да се чуе позицията на народа. Дайте възможност на хората да кажат дали искат тази политическа класа, защото тези задкулисия, които вършите, са недопустими. Излезте и чуйте гласа на народа, дайте им възможност те да говорят", призова Караянчева.

"Ролята на Петното в политическите договорки ще имате моралното право да ги говорите, когато Цветан Цветанов стане гражданинът Цветанов. До тогава ще си мълчите", взе отношение по темата и червената Мая Манолова.

Изказването й провокира Караянчева да се върне на парламентарната трибуна и да поиска от Манолова да не се изживява в ролята на ментор. "Каквато сте вие, такава съм и аз", заяви депутатът от ГЕРБ.

Малко по-късно от ГЕРБ дадоха специална пресконференция в кулоарите на парламента, за да покажат пред медиите снимка, на която Бисер Миланов се поздравява с червения депутат Корнелия Нинова в нощно заведение.

Ето кой с кого се среща и прегръща, подчерта Димитър Главчев и призова медиите да си спомнят, че Петното се е срещал няколко пъти и с премиера Орешарски в Министерски съвет пред всички камери и фотоапари. С него се е срещал и един конкретен зам.-председател на НС с цел да пишат заедно изборен кодекс, посочи Главчев.

Ситуацията е „крадецът вика дръжте крадеца", настоя той. От ГЕРБ отказаха да коментират дали техният лидер наистина се е срещал с Бисер Миланов, както и дали Борисов ще заведе иск за клевета, ако подобна среща не се е състояла.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини