Кърджалийски баш майстори срутиха къща в София

Подмяна на стара дограма срути къща в столичния кв. "Симеоново". Инцидентът стана малко преди 10,30 ч вчера сутринта. Тогава в имота на ул. "Босилек" отишли трима майстори, които били наети да подменят старите прозорци с нови. Майсторите се захванали за работа и започнали да свалят старата дограма. Когато стигнали до основния прозорец в средата на къщата, тя рухнала. Под срутените тухли останали двама работници - на 20 и 40 години. Първи за инцидента чули жандармеристи, които охраняват резиденцията на израелското посолство. Те веднага подали сигнал в полицията и Бърза помощ. В това медицинска сестра от съседната детска градина се притекла на помощ на работниците. С помощта на жандармеристите те били извадени и откарани във Военна болница. За щастие опасност за живота им няма. Работниците обаче имат тежки наранявания по тялото.

"Работниците са от Кърджали, те поискаха да вземат старата дограма от имота ми и аз им разреших", обясни за "Стандарт" собственикът на имота Цветомир Владимиров. По думите му заради напуквания от земетресението сградата е поднесла. Освен това тя била строена преди много години и няма подпорни греди. Собственикът на къщата живее в съседство в друга голяма къща. Фирмата му се занимава със строителство, а офисът й се намира в "Студентски град". Цветомир Владимиров и съпругата му Мария купили къщата преди време от съсед на име Косьо. Искали да използват мястото, за да увеличат сегашния си двор.

Около 13 ч във вторник на мястото на инцидента пристигнаха и служители на ДНСК, които трябваше да направят оглед и да обезопасят района. "Започва проверка на районната общинска администрация на срутилата се къща между Симеоново и Драгалевци", съобщи районният кмет на "Витоша" Валери Йорданов. От думите му стана ясно, че на собственика ще му бъде направено предписание.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини