„Кикибок и слънчевата дъщеря" радват малките зрители в Кърджали

„Кикибок и слънчевата дъщеря" е най-новата постановка на ДКТ „Димитър Димо" Кърджали. Спектакълът е по едноименната творба на Петя Миладинова и по идея на Тодор Вълов.

„Това е един сън. Сън за любовта. Сън изпъстрен с диви животни и магия, африкански принцове, небесни принцеси и говорещи жабоци. Приказка за любовта, чрез която границите между зримото и незримото, красивото и грозното и дивото и питомното изчезват", коментира режисьорът Емил Емилов. Той обясни, че посвещава този спектакъл на дъщеря си Емма и всички деца, която може да летят. Сценографията е дело на Николай Нинов, а художници на костюмите са Ани Владимирова и Татяна Владимирова. Автор на песните е талантливият кърджалийски музикант и композитор Димитър Ганев.

Директорът на театъра Димо Димов се надява, че и премиерното представление „Кикибок и слънчевата дъщеря" ще се радва на голям зрителски интерес не само в Кърджали, но и в страната. Димов припомни, че кукленият спектакъл „Тримата глупаци" по приказки на Елин Пелин бе представен с успех на сцената на Нов драматичен театър „Сълза и смях" в столицата.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини