16 °C

Починалият от кучешка тения Ремзи от Шопци не посещавал две години личния си лекар

Приключи епидеми­ологичното проучва­не на случая с почи­налия мъж от село Шопци миналата сед­мица, което Регио­налната здравна инс­пекция /РЗИ/ в Кър­джали предприе съ­щия ден.

Сигналът за смъртта на Ремзи Хасан от кирковското село Шопци е постъпил в инспекция на 23 януари от отделение "Съдеб­на медицина" към бол­ницата в Кърджали. Тя е настъпила заради спукана ехинококова киста в черния дроб на мъжа. Съдействие при епидемиологичното про­учване оказват д-р Емел Фърънджъ, личен лекар на починалия 23- годишен младеж, Гюлюзюр Ахмед, фелдшер в село Чорбаджийско, фелдшерът от Филиа­ла на спешната помощ в село Чорбаджийско Шереф Мехмед и Ахмед Мюмюн, кмет на село Шопци.

Личната лекарка каз­ва, че от две години Ремзи Хасан не е посе­щавал медицинската й практика, защото не е пребивавал в страна­та. По индиректни дан­ни на майката на Ремзи Хасан, синът й е бил здрав и нямал никакви оплаквания след завръ­щането си от Англия през ноември минала­та година.

Няколко дни преди смъртта си младежът споделил с приятели, че е отпаднал, без си­ли, чувства главобо­лие и болки в корема. На 22 януари губи съз­нание в жилището си. До пристигането на екипа на спешна меди­цинска помощ в 18.39 часа е извикан фелд­шер от селото. По данни на фелдшера състоянието на Ремзи Хасан в този момент е било тежко Пристигналият екип констатира липса на съзнание у мъжа, зеници без реакция. Ремзи не отговарял на думите на лекарите и дишал съвсем слабо, бил поси­нял. Направен му е сър­дечен масаж и обдишване с дефрибрилатор. Смъртта е констати­рана в 19.20 ч. във филиа­ла на спешната помощ в село Чорбаджийско.

На личния лекар на Ремзи Хасан е връчено предписание да про­вежда профилактични прегледи и изследва­ния за ранно открива­не и диагностициране на ехинококоза сред близките от семейст­вото му.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
От срещите си с хора, които обичате, ще черпите енергия и нови идеи. Тревогите ще отстъпят и ще получите пълен контрол върху ситуацията около вас. На повечето от вас съдбата изпраща добри дарове, ще влезете в нов дом и ще получите попътен вятър за напиращите у вас идеи. Отдайте заслуженото на партньора си, голяма част от удобствата в живота си дължите на него.
23 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви приятен ден днес. Подхождате спокойно към всичко, което се случва около вас и това е наистина една добра стратегия. Помагате на свой близък човек да се справи с нещо, което го вълнува. Стойте далеч от каквито и да било пререкания днес, защото те няма да помогнат за постигането на онова, към което се стремите. Приемате покана за вечерта.
23 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате навика да действате прибързано, но днес ще трябва добре да обмислите решението си. Преценете добре всички страни на проблема и изберете онова, което най-добре отговаря на интересите ви в момента. Погрижете се за предстоящи изпити, защото могат да се окажат решаващи кариерата ви.
23 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предложения, които очаквате ще предизвикат активността ви днес. Ще работите разумно и без излишен риск ще изберете най-доброто за себе си. Любов изпълва сърцето ви и ви кара да мечтаете за хубави дни. Много от вас ги имат, при другите те предстоят, но не предизвиквайте събитията.
23 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Вашата амбициозна натура и желанието ви на всяка цена да сте първи може да ви създаде главоболия. Бъдете толерантни и отстъпете на по-добрия първите позиции. Във връзка с това може да изпитате финансови и служебни притеснения. За това пък емоционалния ви живот ще ви донесе много радост. Интимните ви копнежи също ще бъдат напълно удовлетворени.
23 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Денят може да донесе неочаквано развитие на въпрос, който отдавна ви интересува. Ще научите новина, която силно ще ви развълнува и ще подобри настроението ви. Споделете радостта си с близък човек. Не бъдете странични наблюдатели, включете се активно в суматохата около вас, и това ще ви изпълни с енергия.
23 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви няма да е от най-спокойните, но се опитайте да намирате най-доброто решение във всяка ситуация. Не гледайте с тревога на промените, които се случват около вас. Бързо ще се адаптирате. Ако споделите притесненията си с близък човек ще ви стане по-леко на душата.
23 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще продължите работата по текущите си задачи, но ако те ви натоварват прекалено, не пренасяйте раздразнението си в къщи. Очакваните финанси няма да се забавят и дано ви помогнат да решите належащите си нужди. Не пренебрегвайте простичките неща в живота си, те ви доближават до истината, която понякога ви се изплъзва.
23 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Объркани сте емоционално. Колебаете се накъде да поемете в интимния си живот. Вслушайте се в сърцето си, изяснете собствените си чувства, за да избегнете разочарованието.
23 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се притеснявайте да проявите своята прямота и да бъдете директни при деловите си контакти. Точно това е разковничето към успеха ви днес. Не се отказвайте, ако околните открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Времето ще ги убеди в правотата ви. Но това съвсем не означава, че вие трябва да сте агресивни, напротив.
23 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще дадете предимство на деловите си ангажименти, като личния ви живот ще остане на втори план. Не се бавете, а действайте за да оползотворите възможностите, които ще ви се дадат. Стойте над човешката завист и недоброжелателност, не се хабете напразно. Общ проект няма да ви донесе очакваните резултати.
23 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С обичайните занимания и рутинни задачи ще преминете през днешния ден. По-вълнуващи може да са запознанството ви с човек, от когото да получите ценна информация. За някои тя има отношение към личните им предпочитания, за други – към обща работа или бизнес. Използвайте я за целите на интересите си, като поддържате и духовната връзка помежду ви.
23 апр 2021
Последни новини