Уесли Кларк: Бареков е нов етап в демокрацията ви

5000 аплодират знамената на България без цензура

Близо 5000 делегати и гости се събраха в зала 1 на НДК за учредителния конгрес на България без цензура.Началото на форума бе предшествано от поздравления на ген. Уесли Кларк и бившият премиер на Латвия Ейнарс Репше."Партията на Николай Бареков е нов етап в развитието на демокрацията в България, заяви ген. Кларк, който в момента е съветник на румънския премиер Виктор Понта."Политиката е пътека към сърцето, която те кара да забравиш за личните изгоди и да работиш за обществената полза", допълни още той. "Ще помагаме до колкото е възможно на България без цензура, каза и латвийският експремиер Репше.Той поздрави Бареков за инициативата операция "Чисти ръце" и отбеляза, че "корупцията е като рак в една държава". "Ниските доходи на хората са заради корупцията, слабата икономика-също", допълни Репше. И зае мястото си на официалната трибуна заедно с ключови фигури от политическата платформа.До Бареков застана и ген. Кларк. Учредителният конгрес на България без цензура бе открит от орг-секретаря Стефан Кенов. Но при влизането на Николай Бареков цялата зала стана на крака и го аплодира. А симпатизанти на България без цензура развяха светлосините знамена на партията с древната розета открита в Плиска. Форумът започна с хорово изпълнение на химна на България в акомпанимент на роял. Веднага след "Мила родино" прозвуча и европейския химн. Дипломати, лидерите на партиите ЗНС Румен Йончев и на ВМРО-Красимир Каракачанов, Емил Георгиев-председател на Екогласност, Любен Дилов-син са сред почетните гости на форума.Тук съм като американец, за да ви поздравя, че сте посветили себе си един на друг. Ники, успех и на добър час, обърна се ген. Кларк към Бареков. Призвани сте да отстоявате демокрацията в държавата си, отбеляза бившият ръководител на НАТО в Европа.Ще търсите нови пътища, за да се погрижите за народа. Корупцията е огромен проблем, не само защото се нарушават правилата. Корупцията парализира държавното управление, заяви от трибуната на България без цензура и експремиерът на Латвия Репше. Поздравявам ви с поставените ви високи цели, вашата мисия е важна за страната ви, допълни Репше. Създайте бюро, което да предотвратява корупцията, за да гарантирате правилата и правата на хората. Разгърнете правосъдието и нека силата на закона се стовари върху виновните за състоянието на държавата ми. Не се двоумете в борбата с корупцията, не търсете отмъщение, но прекалено много са прегрешилите, допълни в речта си латвийският експремиер.Репше посъветва Бареков и хората му да не прекаляват с антикорупционната риторика, а да управляват страната ръка за ръка с бизнеса.Докато се регистираха Делегатите коментираха текста на декларацията, която получиха предварително в конгресните материали. Ето и пълното съдържание на документа:

Днес, 25 януари 2014 г., сме се събрали свободни хора, със силна воля и обич към България, за да поставим едно ново начало. Декларираме пред всички, че сме се заедно тук не заради себе си, а защото вярваме, че страната ни трябва да бъде друга и в родината ни може да се живее по-щастливо и по-свободно.

За нас са от значение:

1. Свободата, която смятаме за основна ценност и фундамент, върху който може да се изгражда както всяка личност, така и демокрацията в една държава;

2. Родолюбието - като основа за запазването на нашите традиции, език и история, за съхранение и прослава на българската нация, която чрез успешното си развитие да даде повод за национална гордост на бъдещите поколения;

3. Солидарността - като основно разбиране за системата от връзки в нашето общество, където човек трябва да се усеща близък и сплотен със съгражданите си срещу всички превратности на живота;

4. Сигурността - като необходимо условие за съхранение на общността, човешките права, възможностите за просперитет и личното имущество на гражданите;

5. Индивидуалната сигурност на гражданите като основополагащ елемент за спокойното и прогресивно развитие на държавата, а националната сигурност смятаме за колективна отговорност и върховен приоритет;

6. Справедливостта - като система от обществено приемливи морални и етични норми, залегнали в основата както на човешките взаимоотношения, така и на правораздавателната система в унисон с европейските норми и съюзните правила.

Смятаме личния успех за основа на колективния успех на обществото и настояваме за изграждане на социум, в който предимство получават знаещите, можещите и работещите, за да може смисълът на труда и усилията да се окаже определящ за просперитета на всеки. За нас политиката не е самоцел, а средство за подобряване на жизнения стандарт на българските граждани и възможност да помогнем на слабите и нуждаещите се. Както и да осигурим възможности за образованите и силните.

Създаваме тази партия като алтернатива за налагане на идеите и популяризиране на вижданията си. Ще привлечем хора с авторитет, за да извършим реформите в страната, които да поставят България на реалната европейска сцена. Само по този начин може да спрем корупцията, олигархията и некадърността, да се освободят силите на народа и така хората да станат по-богати и да преживяват по-спокойно дните си. Ние сме за смяна на политическото статукво и се обявяваме за борба с политическата олигархия в лицето на партиите, които управляваха българския народ по време на прехода, загърбвайки принципа на справедливостта. Ние желаем да управляваме с единствената цел да сме в полза на обществото и да формираме политика с грижа за хората.

България днес няма посока за развитие. Ние сме решени да предложим пътя със свои конкретни политики:

1) Операция „Чисти ръце" за целия политически елит. Законово преследване на всички доходи и собственост, придобити с измама и злоупотреба с влияние;

2) Намаляване на броя на депутатите до 120 души. По-малък, но по-ефективен и работещ парламент;

3) Засилена децентрализация на местната власт. Пряк избор на областните управители;

4) Отмяна на плоския данък и въвеждане на прогресивно подоходно облагане. Не е справедливо бедните българи да плащат колкото олигарсите;

5) Данък „Солидарност" на физическите лица с доход над 1 милион лева годишно. Който има много, той носи отговорност към обществото.

6) Пряк избор на районни и градски прокурори, съдии и началници на РПУ-та. Съдебната система да стане независима от политиците.

7) Възстановяване на казармата за отпадналите от системата на образованието. Да дадем втори шанс за възпитание и образование на младежите.

8) Забрана на ЕРП-та и ВиК да калкулират загубите от пренос в сметките на потребителите. Забрана офшорни дружества да участват в естествените монополи. Безкомпромисна и последователна борба с монополите до пълна деполитизация.

9) Деполитизация на НЗОК и връщане на социално слабите и здравно неосигурените обратно в системата. Парите за здраве трябва да са под граждански контрол, а не за политически злоупотреби.

10) Промени в Закона за обществените поръчки. Гаранции за малките и средни местни фирми като подизпълнители. Значително намаляване на административните изисквания. Да защитим малките от картела на големите в икономиката.

11) Създаване на фирми с държавно участие при изкупуването и преработката на земеделска продукция.

12) Безплатен таблет за всеки ученик. Всяко дете има право да влезе в информационния век.

13) Безплатни лекарства за всички деца от 0 до 7-годишна възраст.

14) Стимулиране на раждането на второ дете с изплащането за него на 350 лв. месечно за срок от 7 години.

15) Минимален гарантиран месечен доход в рамките на ЕС. Изравняване на най-ниските пенсии до линията на бедността (260 лв.). Време е България да стане европейска държава не само на думи.

16) Диференцирано ДДС за детски храни, учебници, лекарства и други хранителни продукти от първа необходимост.

17) Европейски ЖП транспорт с европейски пари. Съвременна и екологична инфраструктура.

18) България на шест региона с шест индустриални парка, с 3-годишни данъчни облекчения за стартираща индустрия.

19) Окрупняване на ВУЗ-ове и създаване на техни филиали в Северозападна България и Родопите. По-ефективно разпределение на ВУЗ-овете за по-ефективно и модерно висше образование.

20) Създаване на нови работни места чрез облекчения за малкия и среден бизнес. Държавата да не натоварва бизнеса, а да търси начини да го подпомага и насърчава.

Как ПП „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА" ще постигне целите си:

- чрез срещи и разговори в селата и градовете на България;

- с пряко взаимодействие с неправителствения сектор, синдикатите и браншовите организации;

- чрез разширяване на структурите си;

- чрез повишаване на публичното си влияние;

- чрез участие в местни, парламентарни, президентски и европейски избори;

- чрез пряко взаимодействие с неправителствения сектор, синдикатите и браншовите организации.

Ние ще работим в полза на цялото общество без оглед на нашите расови, етнически, религиозни и политически различия. България е нашият общ дом и всички трябва спокойно и с достойнство да отглеждаме децата си в него.

Източник: http://www.standartnews.com/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини