Бисер Николов търси финансиране на 27 общински проекта

Кметовете на общини  в област Кърджали подадоха до областния управител Бисер Николов 27 проектни предложения за финансиране от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.  Постъпиха предложения за рехабилитация на пътни отсечки, на улични мрежи, изграждане на спортни площадки, изграждане на канализационни мрежи.  

Сред предложенията са проект за изграждане на регионален център за управление на отпадъците, изграждане на индустриална зона – юг в община Кърджали, на посетителски изложбен център Перперикон, на канализация в с. Черноочене – Горна махала, изграждане на многопрофилни спортни площадки в селата Шопци и Фотиново, основен ремонт на улици в Чакаларово, рехабилитация на улици и  благоустрояване на кв. 21 в  град Момчилград, доизграждане на градски парк, 

реконструкция и обновяване  на детски площадки в община Крумовград  и много други.

Областният управител  Бисер Николов ще номинира проектите с регионално и местно значение и ще ги предложи  за оценка и класиране на Междуведомствения съвет, ръководен от министъра на финансите.

Междуведомственият съвет за оценка и подбор на предложенията е създаден с постановление №4 от 16 януари 2014г. на МС. Постановлението регламентира условията, реда и критериите за избор на проектите по инвестиционната програма.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини