Затягат пропусквателния режим на Перперикон

Община Кърджали предприема дейности за оптимизиране работата по обслужване на посетителите на Археологически комплекс „Перперикон". Мерките бяха гласувани от местния парламент. Те се налагат след като бе отчетено, че приходите от екскурзоводни такси и билети не отговарят на реалния брой посещения за миналата година. Според общински съветници част от приходите не влизат в общинската хазна.

С цел осигуряване на по-стриктен пропусквателен режим на комплекса ще бъде въведено видео наблюдение на местата за продажба на билети и пропускателните устройства. Ще бъдат изготвени и ежемесечни графици на билетопродавачите, които ще работят на ротационен принцип. Предвижда се и ежеседмично организиране на инкасото на постъпилите финансови средства от продажбата на билети. Пакетът от мерки включва също провеждане на конкурс за назначаване на персонал на АК „Перперикон", разработване и приемане на правила за извършване на екскурзоводна дейност.

Археологически комплекс „Перперикон" е предоставен за безвъзмездно управление на Община Кърджали с решение от 13.01.2012 г. на Министерски съвет. От август 2009 г. РИМ - Кърджали събира таксите за посещение на комплекса - входни билети, такса беседа, такса за ползване на паркинг и WC. Дейността се извършва съгласно Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги в Община Кърджали.

Източник: http://www.standartnews.com/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини