Съветниците в Ардино гласуваха 15 проекта за решения с пълно единодушие

На първото засе­дание на Общинския съвет в Ардино съ­ветниците приеха 15 проекта за решения с пълно единодушие. Председателят Сезгин Байрям предло­жи план за работата. Кме­тът Ресми Мурад предложи общината да кандидатства с два проекта по нова­та национална публична инвестицион­на програма "Рас­теж и устойчиво развитие на регионите". Единият про­ект е за реконст­рукция и рехабилитация на пътя село Сполука - Любино -Латин­ка, а другият е за общинската автогара.

Прие­то бе реше­ние общината да кандидат­ства с проекти по програмата "Красива България" за подобряване на обществена­та среда в населени­те места.

Съветниците гласуваха и за отпус­кане на безвъзмезд­на помощ от Предп­риятието за управ­ление на дейности­те по опазване на околната среда (ПУДООС) за вът­решната водопроводна мрежа на ма­хала Падина и изграждане на главен колектор и канализационна мрежа на част от селото, както и за водос­набдяването на група населени места от местността "Догру".

Местните парла­ментаристи дадоха съгласие за издаване на запис на заповед от община Ардино в полза на Държавен фонд "Земеделие" за проекта за реконструкция и рехабилитация на общински път Долно Прахово - Левци - Богатино по Програмата за раз­витие на селските райони.

Общинският съвет предостави общинс­ки недвижими имоти за безвъзмездно пол­зване и управление от читалищните настоятелства в селата Ябълковец и Боровица.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини