Голямата ни надежда в бокса Хафизе Осман стана спортист на 2013 г.

Стоян Узунов получава наградата на Хафизе Осман

Голямата ни надежда в бокса Хафизе Осман е спортист на годината за 2013г.на община Кърджали. Наградата й бе присъдена за петото място на световното по бокс за девойки.Хафизе учи в СОУ”Отец Паисий” и тренира в кърджалийския клуб „Арда бокс”под ръководството на треньора Стоян Узунов. Младата ни надежда не можа да получи наградата си на церемонията тази вечер, защото е на лагер в Белмекен с националния отбор. Тя се готви за олимпиадата за младежи в Китай. От нейно име призът взе треньорът й Стоян Узунов. Той благодари на община,спонсори и общественици за подкрепата на бокса в Кърджали. Благодарение на вас,ние проведохме две републикански състезания на олимпийски ринг в Кърджали. Тази година на 13 май състезанието за купата на страната при мъжете също ще бъде в Кърджали, обяви Узунов.

Подгласници на Хафизе в челната тройка са Мерд Рамадан, състезател по борба, републикански шампион за деца и двойката Константин Митев и Николай Колев четирикратни републикански шампиони по плажен волейбол.

Наградите на призьорите връчи кметът на община Кърджали Хасан Азис. Той награди и спортните клубове със сериозни постижения. Това са Спортно туристическия клуб за хора със сензорни увреждания „Родопи” и отборите по волейбол на „Славейков” и Езиковата. Славейковци спечелиха републиканското за деца, а Езиковата -Европейската купа за младежи в Италия.

  Кметът Хасан Азис подчерта, че отминалата година 2013 г. е юбилейна за спорта в Кърджали.Навършват се двадесет години от връчването на първата награда „Спортист на годината”. Заслугата е на спортисти,треньори и председатели на клубове. Зад половин час слава стоят денонощия тежък труд и тренировки, посочи градоначалникът. Бе подчертано ,че класацията на десетте най-добри спортисти на Кърджали за 2013 г. е станала при строги критерии и след едномесечна анкета. 60%тежест имат гласовете на председателите на клубовете, 10 на сто членовете на постоянната комисия по младежки дейности към местния парламент ,20% на журналистите и 10% от онлайн гласуването в сайта на общината.

Хасан Азис каза, че тази година ще бъде годината на спорта в Кърджали. Има готови проекти и се очаква финансиране на ремонта на покрития плувен басейн. Ще се ремонтира и стадион „Дружба”. Очаква се изграждането на спортни площадки за масов спорт в Кърджали и други населени места на общината.

   От общината обещаха за следващата година на призьора да бъде връчена специална статуетка, изработена от скулптор. Тази година са провели конкурс,но никой от участниците не успял да се представи подобаващо. Предстои нов конкурс.

Георги Кулов

Наградиха и хората с увреждания
Снимка за спомен на наградените
Модерни танци за спортистите
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини