Ердоган на посещение в Брюксел

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган е на първо посещение в Брюксел от пет години насам. Двудневната визита стартира днес.В Брюксел Ердоган ще се срещне с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой, председателя на Европейския парламент Мартин Шулц и на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, както и с върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън.

Посещението на Ердоган идва, след като през ноември, след тригодишен застой, ЕС и Турция отвориха нова глава за присъединяването на Анкара. През декември пък бе подписано споразумение относно сроковете кога да бъде отменено изискването за визи за пътуване на турските граждани в ЕС, като това трябва да се случи до 2017-а година.

"Европейският съюз е обезпокоен от смените на висши полицаи в Турция и иска разследване на всички данни за корупция, включително сред властите", каза говорителят на Европейската комисия Оливие Байи в началото на януари по повод избухналия корупционен скандал в южната ни съседка.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини