Медици от „Пирогов” ще преглеждат кърджалийци

Специалисти по уши, нос и гърло от „Пирогов ще преглеждат в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски" Кърджали всеки месец за по два дни. Първите прегледи са насрочени за 25 и 26 януари. Те ще бъдат извършени от началника на УНГ отделението д-р Асен Меджедиев и д-р Искра Цветкова ще преглеждат на 25 и 26 януари. Месец по – късно лекарите ще приемат отново желаещи пациенти.

За прегледите ще се заплаща по 30 лева, но ако в определен случай се налагат оперативни интервенции и манипулации, те ще се извършват в отделението по УНГ в кърджалийската болница по клинична пътека без заплащане от болния, уточниха от здравното заведение. „Посещението на лекарите от „Пирогов" не е кампанийно, нито е свързано с някаква профилактична кампания, те ще идват редовно тук в полза на пациентите от висококачествени медицински услуги", коментира изпълнителният директор на кърджалийската болница д-р Тодор Черкезов.

От няколко години вече е практика най – голямото лечебно заведение в Източните Родопи да кани водещи специалисти от страната, които да извършват прегледи на място. Неотдавна в помощ на децата с атопичен дерматит бяха едни от най – известните лекари в тази област – проф. Николай Цанков и доц. Жана Казанджиева. Водещите дерматолози бяха лектори в поредното "Училище за родители".

В болницата в Кърджали периодично са канени специалисти по очни болести, сърдечно–съдови заболявания, акушер-гинеколози и други.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини