"Яворов" се сдоби с нова столова

От днес с чисто нова столова се сдобиха учениците от ОУ „П.К. Яворов” в кърджалийския квартал „Боровец”. Капацитетът й е за 200 деца като в школото учат 426 ученици. На този етап в столовата топла храна – съответно първо, второ и десерт, ще получават всеки обед през учебните дни 110 ученици. Толкова са обхванатите в целодневното обучение, след като ОУ „П.К.Яворов” получи статут на средищно училище от тази учебна година.
Откриването на новата столова и столовото хранене в него става благодарение на реализирането на проект „Подобряване качеството на образованието в средищните училища”. Самото помещение и оборудването е дело на самото училище и постигнато със средствата на бюджета му.
Храната /кетарингът/ се доставя от ОП „Ученическо хранене” по силата на договор. Тя съдържа първо, основно ястие и десерт, и всичко за това само срещу 1 лев, като другото левче се поема от проекта.
„По-далечната ни цел с въвеждане на обедното хранене на учениците е тяхното задържане в училището при целодневна организация на учебния процес, което ще доведе и до по-добри резултати в ограмотяването им.”, каза директорът на основното училище Елена Янева. Тя изрази удовлетворение, че проектът е успял да се реализира и допълни, че в привличането на децата към целодневно обучение дейно участие са взели и самите родители, с които преди старта на столовото хранене са били проведени няколко родителски срещи.
„Надявам се чрез реализирането на този проект, освен привличането на децата в целодневно обучение, да подобрим и материалната база на училището”, каза Елена Янева. 10 класни стаи ще бъдат обновени с ламинати, чинове, шкафове и маси.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини