Учредяват клуб по борба „Родопи-Флаир”

Спортен клуб по борба „Родопи-Флаир” ще бъде учреден до дни, след като управителният му съвет внесе в съда необходимите документи за регистрация. Както е известно, още в края на миналата година ръководството на община Момчилград обяви, че има намерения да възроди борбата след близо 30-годишно прекъсване. Местният парламент ще гласува за отпускането на допълнителни средства за финансиране на нови клубове по борба и вдигане на тежести.

Президент на „Родопи Флаир” е Мустафа Бекир, местен бизнесмен и състезател на някогашния славен тим по борба „Родопи”. Заниманията ще бъдат водени от многократния републикански шампион за младежи Ерол Емин, който също е от Момчилград.

 „Флаир” ще облича състезателите с екипировка след сключен договор за спонсорство. Първите тренировки на клуба стартираха тази седмица в бившия пансион на духовното училище в центъра на града. „Родопи-Флаир” ще използва три изцяло ремонтирани и оборудвани с тепихи стаи, предоставени от община Момчилград.

Тази година клубът ще комплектова състав за участие в държавното първенство за следващия шампионат. Първата сигурна гарнитура е възрастова група момчета от 10 до 12 години.

„Момчилград е с много силни традиции в борбата и искаме да възродим този спорт, като развиваме силна детско-юношеска школа. Очакваме сериозен интерес на желаещи деца за трениране на борба”, сподели своите очаквания наставникът Ерол Емин. Той ще проведе срещи с ръководствата на училища, както и с учители по физическо възпитание за нови попълнения.  

 Очаква се след приключването на проект, спечелен от община Момчилград по Програмата за развитие на селските райони, „Родопи-Флаир” да провежда тренировки в реконструираната спортна зала „Родопи”. Там ще бъде извършен мащабен ремонт и обзавеждане на цялата двуетажна сграда, като се изгради нова пристройка, на трибуни, фоайета и санитарни възли. В проекта са включени още реконструкция на градския стадион и изграждане на шест мултифункционални спортни площадки в общинския център и в селата Нановица, Прогрес, Равен и Звездел.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини