Скандалния бизнесмен Ерджан Рашид-Роко се разделя с имуществото си

Скандалният бизнесмен Ерджан Рашид-Роко е бил задържан днес привечер в Кърджали, след като оказал съпротива на съдебни изпълнители при описа на имуществата му, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Ерджан Рашид-Роко не се подчинил и на разпорежданията на полицаите, които придружавали съдебните изпълнители. Днес около обяд тръгна слух, че той се е сбил със служителите от кантората на частния съдебен изпълнител Росен Сираков и че налитал и на униформените. Регионалният пресцентър на МВР опроверга мълвата, но потвърди тази вечер за задържането на Ерджан Рашид.

Описан е бил бар "Париж" и офисите на горния етаж на сградата. На 14 април 1997 г. сутринта в 6 ч. Роко бе арестуван при зрелищна акция по обвинение за притежаване на фалшива валута и близо 5 г. бе в затвора. Тогава при него бяха открити 413 000 германски марки и 20 000 долара, всички менте. Бизнесът му се срина, а комисията "Кушлев" обяви имуществата му за придобити по престъпен начин. Те бяха оценени на близо 2 млн.лева. Доказаните от Рашид доходи категорично се разминаваха с придобитите му собствености, разликата възлизаше на 6 920 минимални работни заплати. Комисията "Кушлев" спечели делото през август 2008 г., но защитата на Роко успя да приложи куп процедурни хватки и да проточи съдебното решение до декември 2010 г.

Сред имуществата, с които "бигбосът" Рашид ще се раздели, са не само прословутият бар "Париж" и офисите над него, но и бившия ресторант "Рибарска среща", две оранжерии в Джебел, тракторна база със склад и ремонтна работилница в село Сушево, ханчето край разклона за Момчилград и Джебел, 5 апартамента и 5 автомобила и др.

Рашид има 15 влезли в сила присъди, но успя да осъди България в Страсбург 2 пъти и бе обезщетен с общо 12 000 евро, защото лежал без присъда, бил пребит при арестуването, а от МВР скрили имената на баретите от акцията.

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини