17 °C

Коджаманов повежда привържениците на Първанов край Арда

Ангел Коджаманов

Известни социалисти от Кърджали подкрепят проекта на президента Първанов АБВ. Един от тях е бившият областен управител Ангел Коджаманов, който присъства при полагането на основите на „Алтернатива за българско възраждане” преди две години. Коджаманов,който е с 40 годишен стаж в „столетницата” се очаква да поведе привържениците на новата формация за предстоящите избори за евродепутати.

За Кърджали бг вести Ангел Коджаманов обоснова позицията си. Той сравни днешното състояние на БСП с театрален салон, в който безропотната публика очаква да се вдигнат завесите. Това е членската маса. В същото време партийния апарат, депутатите и местните партийни величия са актьорите, които скрити зад завесата си разпределят ролите. В залата цари пълна тишина. Ако се чуе глас строго се казва на зрителя, да не тревожи и разцепва партията. Сега не е време за изказвания, назидателно натяква апарата. Така времето за истинска дискусия в партията никога не идва.

В момента партийния елит се е откъснал от редовите членове и техните проблеми. Дебатът в партията от доста време замря, категоричен е Коджаманов.

Той даде пример със състоянието на организацията в Кърджали. Бившият областен управител от квотата на БСП смята,че досегашният партиен лидер на червените в Кърджали Милко Багдасаров дължи на членовете на партията отговори на поне два въпроса:Първият е :в коя партийна организация в областта бяха издигнати кандидатурите за гражданската квота. Как се стигна до там, че се номинира дъщерята на виден партиен активист, а в партийната листа влезе неговия племенник. Вторият въпрос е свързан със златодобива в Крумовград. Преди няколко години общинската партийна организация на БСП на своя конференция взема политическо решение срещу добива на злато в Ада тепе. Наскоро Багдасаров обяви,че БСП подкрепя златодобива. Кога партийната организация в Крумовград промени решението си или мнението на един депутат има повече тежест от него,пита Коджаманов.

Тези примери показват нуждата от връщане на ценностите в партията и нова политика в БСП и държавата. Затова подкрепям гражданската инициатива АБВ.,каза още Коджаманов.

Той бе категоричен, че няма лични политически амбиции и няма да бъде кандидат за депутатски листи. Просто иска да помогне с политическия опит, който притежава. Желая децата и внуците ни да не гледат към чужбина,а да търсят реализация тук, категоричен бе Коджаманов.

Той е на мнение, че промяната в България към по-добро не може да се случи без една силна левица. Според него обаче в последните години от избори на избори БСП показва,че не успява да обедини лявото пространство. Като пример Коджаманов сочи последните парламентарни избори. ГЕРБ след неуспешен мандат, прекъснат от протести, успя да спечели повече депутати от БСП. Партията остава непривлекателна за младите хора, интелектуалците, хората на труда.Тя се затваря в себе си,смята Коджаманов.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
От срещите си с хора, които обичате, ще черпите енергия и нови идеи. Тревогите ще отстъпят и ще получите пълен контрол върху ситуацията около вас. На повечето от вас съдбата изпраща добри дарове, ще влезете в нов дом и ще получите попътен вятър за напиращите у вас идеи. Отдайте заслуженото на партньора си, голяма част от удобствата в живота си дължите на него.
23 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви приятен ден днес. Подхождате спокойно към всичко, което се случва около вас и това е наистина една добра стратегия. Помагате на свой близък човек да се справи с нещо, което го вълнува. Стойте далеч от каквито и да било пререкания днес, защото те няма да помогнат за постигането на онова, към което се стремите. Приемате покана за вечерта.
23 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате навика да действате прибързано, но днес ще трябва добре да обмислите решението си. Преценете добре всички страни на проблема и изберете онова, което най-добре отговаря на интересите ви в момента. Погрижете се за предстоящи изпити, защото могат да се окажат решаващи кариерата ви.
23 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предложения, които очаквате ще предизвикат активността ви днес. Ще работите разумно и без излишен риск ще изберете най-доброто за себе си. Любов изпълва сърцето ви и ви кара да мечтаете за хубави дни. Много от вас ги имат, при другите те предстоят, но не предизвиквайте събитията.
23 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Вашата амбициозна натура и желанието ви на всяка цена да сте първи може да ви създаде главоболия. Бъдете толерантни и отстъпете на по-добрия първите позиции. Във връзка с това може да изпитате финансови и служебни притеснения. За това пък емоционалния ви живот ще ви донесе много радост. Интимните ви копнежи също ще бъдат напълно удовлетворени.
23 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Денят може да донесе неочаквано развитие на въпрос, който отдавна ви интересува. Ще научите новина, която силно ще ви развълнува и ще подобри настроението ви. Споделете радостта си с близък човек. Не бъдете странични наблюдатели, включете се активно в суматохата около вас, и това ще ви изпълни с енергия.
23 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви няма да е от най-спокойните, но се опитайте да намирате най-доброто решение във всяка ситуация. Не гледайте с тревога на промените, които се случват около вас. Бързо ще се адаптирате. Ако споделите притесненията си с близък човек ще ви стане по-леко на душата.
23 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще продължите работата по текущите си задачи, но ако те ви натоварват прекалено, не пренасяйте раздразнението си в къщи. Очакваните финанси няма да се забавят и дано ви помогнат да решите належащите си нужди. Не пренебрегвайте простичките неща в живота си, те ви доближават до истината, която понякога ви се изплъзва.
23 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Объркани сте емоционално. Колебаете се накъде да поемете в интимния си живот. Вслушайте се в сърцето си, изяснете собствените си чувства, за да избегнете разочарованието.
23 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се притеснявайте да проявите своята прямота и да бъдете директни при деловите си контакти. Точно това е разковничето към успеха ви днес. Не се отказвайте, ако околните открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Времето ще ги убеди в правотата ви. Но това съвсем не означава, че вие трябва да сте агресивни, напротив.
23 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще дадете предимство на деловите си ангажименти, като личния ви живот ще остане на втори план. Не се бавете, а действайте за да оползотворите възможностите, които ще ви се дадат. Стойте над човешката завист и недоброжелателност, не се хабете напразно. Общ проект няма да ви донесе очакваните резултати.
23 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С обичайните занимания и рутинни задачи ще преминете през днешния ден. По-вълнуващи може да са запознанството ви с човек, от когото да получите ценна информация. За някои тя има отношение към личните им предпочитания, за други – към обща работа или бизнес. Използвайте я за целите на интересите си, като поддържате и духовната връзка помежду ви.
23 апр 2021
Последни новини