Коджаманов повежда привържениците на Първанов край Арда

Ангел Коджаманов

Известни социалисти от Кърджали подкрепят проекта на президента Първанов АБВ. Един от тях е бившият областен управител Ангел Коджаманов, който присъства при полагането на основите на „Алтернатива за българско възраждане” преди две години. Коджаманов,който е с 40 годишен стаж в „столетницата” се очаква да поведе привържениците на новата формация за предстоящите избори за евродепутати.

За Кърджали бг вести Ангел Коджаманов обоснова позицията си. Той сравни днешното състояние на БСП с театрален салон, в който безропотната публика очаква да се вдигнат завесите. Това е членската маса. В същото време партийния апарат, депутатите и местните партийни величия са актьорите, които скрити зад завесата си разпределят ролите. В залата цари пълна тишина. Ако се чуе глас строго се казва на зрителя, да не тревожи и разцепва партията. Сега не е време за изказвания, назидателно натяква апарата. Така времето за истинска дискусия в партията никога не идва.

В момента партийния елит се е откъснал от редовите членове и техните проблеми. Дебатът в партията от доста време замря, категоричен е Коджаманов.

Той даде пример със състоянието на организацията в Кърджали. Бившият областен управител от квотата на БСП смята,че досегашният партиен лидер на червените в Кърджали Милко Багдасаров дължи на членовете на партията отговори на поне два въпроса:Първият е :в коя партийна организация в областта бяха издигнати кандидатурите за гражданската квота. Как се стигна до там, че се номинира дъщерята на виден партиен активист, а в партийната листа влезе неговия племенник. Вторият въпрос е свързан със златодобива в Крумовград. Преди няколко години общинската партийна организация на БСП на своя конференция взема политическо решение срещу добива на злато в Ада тепе. Наскоро Багдасаров обяви,че БСП подкрепя златодобива. Кога партийната организация в Крумовград промени решението си или мнението на един депутат има повече тежест от него,пита Коджаманов.

Тези примери показват нуждата от връщане на ценностите в партията и нова политика в БСП и държавата. Затова подкрепям гражданската инициатива АБВ.,каза още Коджаманов.

Той бе категоричен, че няма лични политически амбиции и няма да бъде кандидат за депутатски листи. Просто иска да помогне с политическия опит, който притежава. Желая децата и внуците ни да не гледат към чужбина,а да търсят реализация тук, категоричен бе Коджаманов.

Той е на мнение, че промяната в България към по-добро не може да се случи без една силна левица. Според него обаче в последните години от избори на избори БСП показва,че не успява да обедини лявото пространство. Като пример Коджаманов сочи последните парламентарни избори. ГЕРБ след неуспешен мандат, прекъснат от протести, успя да спечели повече депутати от БСП. Партията остава непривлекателна за младите хора, интелектуалците, хората на труда.Тя се затваря в себе си,смята Коджаманов.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини