Патрашкова твърди за срещи на Борисов с Първанов и Румен Петков, АБВ отрече

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е провел поотделно срещи с Румен Петков и с Георги Първанов. Това каза журналистката Кристина Патрашкова, главен редактор на в. "Галерия", в интервю за Нова телевизия по повод статия, публикувана в новия брой на вестника, озаглавена: "Порция записи от Банкя показва: Бойко и Николай Гигов плащат на Първанов".

"Заявявам категорично, че такива срещи с Румен Петков и с Първанов са провеждани. Имаме доказателства от няколко източника за това. Разполагаме със записи. Не мога да кажа точно на коя дата и кога са направени, но разполагаме с такива записи", каза Патрашкова, цитирана от агенция „Фокус".

Тя бе категорична, че срещите са провеждани поотделно, а в редакцията на седмичника "Галерия" разполагат с аудиозаписи от срещите, провеждани в Банкя.

Патрашкова добави, че на този етап не искат да предоставят записи: „Решихме да не даваме гласност точно сега. Имаме много лошия опит от "Мишо Бирата". Тогава, когато извадихме записа, никой не се концентрира върху съдържанието, а се говореше за това, че сме манипулатори. Решихме сега да се проведе дебат, хората, чиито имена са намесени, да потвърдят или да отрекат - вероятно ще отрекат. След това, на някакъв етап от дебата, впоследствие ще дадем доказателствата".

В телефонно интервю Румен Петков, член на инициативата АБВ, категорично отрече да е имало такива срещи: "Доста грозна е манипулацията, че сме се срещали президентът Първанов, Бойко Борисов и аз, тримата, за да обсъждаме бъдещето на политически проект".

„Утре ще се окаже, че сами сме си говорили. Опитът за внушение, че сме обсъждали проект АБВ, е доста груба манипулация. За да тръгне някой да я прави, трябва да е доста притеснен, да не кажа - уплашен", каза Румен Петков.

През следващите дни очаквам да чуя какво ли не, за моите колеги, приятели, добави още Петков.

Той заяви, че не може да си спомни кога последно се е виждал с бившия премиер Бойко Борисов, но допусна, че това е приблизително, когато Борисов е бил министър-председател.

По-късно от пресцентъра на АБВ също разпространиха опровержение на статията.

„Георги Първанов (президент на България 2002 - 2012 г.) никога не е посещавал дома на Бойко Борисов в град Банкя и години наред не е имал каквито и да е контакти с бившия премиер", заявиха от пресцентъра на Национална гражданска инициатива АБВ, по повод статията във вестник „Галерия".

"Написаното в статията е груба и дори смешна лъжа. В тази връзка в близките дни Първанов ще сезира главния прокурор на Републиката Сотир Цацаров и ще потърси правата си в българския съд относно тиражираните клевети по негов адрес. Очевидно заявката за участие на АБВ в предстоящите европейски избори предизвиква силни притеснения сред опонентите ни и явно тази статия е част от тежката компроматна война срещу нас", се казва още в съобщението.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини