Шест медала и купа за плувците на „Отец Паисий”

На 15.01.2014 г. в град Златоград се проведе Национален ученически шампионат по плуване. Град Кърджали бе представен от отбора на СОУ „Отец Паисий“.

Момчетата и момичетата ни се състезаваха в две възрастови групи: 2- 4 клас и 5-7 клас. Сред ожесточена конкуренция от 125 участници - ученици от общините Смолян, Златоград и Кирково, младите плувци представиха достойно своето училище и град Кърджали.

Отборът на СОУ „ Отец Паисий“ бе съставен от общо 18 ученици, подготвени от младата треньорска надежда на града- Величко Карабоюков, с подкрепата на учителите Христо Чобанов и Таня Райкова. Първо място в дисциплините „Кроул“ и „Гръб“ зае Теодора Точева (7 клас ), Ралица Сидерова (4 клас) завоюва второ място на „Кроул“ и трето място на „Бруст“, а Яница Делчева (6-ти клас) е трета на „Кроул“ и „Бътерфлай“. Отборът на момичетата, във възрастова група 5-7 клас зае призовото ӏӏӏ -то място. Отлични резултати постигнаха:

Даная Римпопова – 3 –ти клас;

Онур Шакир – 3-ти клас;

Дилара Ахмед – 4-ти клас;

Мария Табакова – 4-ти клас;

Теодора Димитрова – 4-ти клас;

Димитър Николов – 4-ти клас;

Божидар Кавракиров – 4 – ти клас;

Денис Боянов – 4-ти клас;

Росен Ковачев – 5-ти клас;

Стефани Порязова – 5-ти клас;

Петя Беловска – 5-ти клас;

Петър Пепеланов – 5-ти клас;

Денислав Каменов – 5-ти клас.

Всички деца бяха щастливи и удоволетворени от участието си в надпреварата,но и очаровани от прекрасните условия.Медалите и грамотите за победителите бяха лично връчени от кмета на община Златоград г-н Мирослав Янчев.

Младите ни надежди желаят в бъдеще да имат повече състезания, за да покажат своите способности и обичта към любимия спорт - плуването.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини