Боксьорите спечелиха 5 200 лева за безплатни занимания, гребците – 6 400

Два спортни клуба от Кърджали са с одобрени проекти по Програма "Спорт за децата в свободното време" за 2014 г. Това са спортен клуб „Арда бокс” и клуба по кану каяк „Арда”.
Одобреният проект на спортен клуб „Арда бокс” е на стойност 5 200 лв. Чрез него тази година клубът ще проведе безплатни занимания по бокс под ръководството на квалифицирани спортни специалисти. Занятията ще се провеждат в спортна зала „Арпезос”.
За поредна година бе одобрен и проекта на клуб по кану-каяк „Арда” Кърджали по програма „Спорт за децата в свободното време“. Проектът е на стойност 6 400 лв, а безплатните занятия с децата ще се провеждат на гребна база „Енчец”. 
Целта на програмата е разширяване на обхвата и създаване на мотивация на децата за участие в спортни занимания с цел подобряване на физическата им дееспособност, разнообразяване и пълноценно използване на свободното им време чрез здравословна двигателна активност. 
Одобрените проекти на спортни клубове по програмата „Спорт за децата в свободното време“ за страната са на обща стойност един милион лева. Те ще се реализират в шейсет и седем населени места през 2014 година. Спортните клубове, изпълнители на одобрените проекти, ще получат писмени указания за сключване на договор и изготвяне на финансов план към договора по образец, чрез експертите на ММС за съответните административни области.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини