Трибагреникът се развява за успелите ботевци

На проведеното в края на миналата година състезание - част от проявите в Националния календар на Министерството на образованието и науката – «Бяло, зелено червено» ГПЧЕ “Христо Ботев” участва активно с ученици от VІІІ, ІХ, Х и ХІ клас. Те се включиха в надпреварата по български език и литература и по история и достойно защитиха славата си на отлични познавачи на родния език и книжовните норми и добре осведомени историци. За пореден път участниците се класираха на призови места, мерейки сили с представители от училища в цялата страна. Виктория Миткова Ангелова, ученичка  от 9 клас се класира на първо място в своята възрастова група с най-висок брой точки – 66 и заслужи адмирации за националното си постижение. Тя се отличава със способността да мисли креативно и да изпозва богатството на езика за изразяването на мнения по различни казуси. Независимо от сериозната конкуренция,  Яни Иванов Михайлов, ученик също от 9 клас,  се класира на челно място с 63 точки. Много добро е представянето и на другите деветокласници, които се нареждат само с няколко точки по-малко от първенците.

 С амбиция за победа и ботевски дух, достойно се представиха и най-младите гимназисти – осмокласниците, девет от които се класираха на челни позиции, само с три точки по-малко от максималния брой -50.

Победният ход бе продължен и от десетокласниците, които също извоюваха класиране на водещи позиции.

В челната тройка се класираха единадесетокласничката Деница Ясенова Георгиева с 65 точки и Антония Антонова Панайотова, спечелила четвърта позиция с 64 точки.

Историците от десети клас, участвали в състезанието – Валентина Георгиева, Александра Иванова и Антоанета Мирчева, спечелиха второ трето и четвърто място, преборвайки конкуренцията на своите връстници от цяла България.

Учениците от Гимназията показаха не само отлични знания върху нормите на българския книжовен език, но и умения за разбиране, извличане, използване и осмисляне на информация от различни източници. За учителите по Български език и литература и История и цивилизация това е още една висока оценка за професионализма и е неопровержимо доказателство, че в училището българското слово е храм и достойно заема водещо място, независимо от  глобализиращия се свят, в който живеем, а историята и познаването й ни съхраняват като нация през вековете.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини