Кметът Акиф Акиф дари първото бебе на 2014 г. и последните две на 2013

В първия работен ден на годината кметът на Момчилград Акиф Акиф и заместникът му Ерол Мехмед посетиха родилното отделение на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев”, за да дарят последните две бебета на 2013 и първото на 2014.

Най-новият жител на община Момчилград е момченце и се казва Арас. Бебето се е родило минути преди 8 ч. на 1 януари. Тежи 3, 050 кг. и е високо 49 см. Градоначалникът Акиф Акиф пожела на щастливото семейство Леман и Рейхан Рамадан от село Груево, първородната им рожба Арас преди всичко да ги направи горди родители. Майката Леман получи красив букет от цветя, количка за бебе и комплект от детски играчки. „До края на есента се надяваме да приключим проекта за изграждане на парк с детска площадка в Груево, чийто средства са осигурени от общинския бюджет. Надяваме се този парк да радва не само Арас, но и всички деца и жители на селото. Нека Новата 2014 година ни донесе на всички здраве, щастие и любов”, пожела кметът на Момчилград.

Последното бебе, родено през 2013 година, се появило на бял свят на 30 декември и се казва Зекие. Бебето е петото момиче на семейство Йорданови. Ден по-рано Мерт стана първото бебе в семейството на Айше Мехмед. Родителите на пеленачетата бяха изненадани с подаръци от общината.

Кметът Акиф Акиф отправи специални пожелания на екипа в АГ и ръководството на здравното заведение за още повече новородени бебета през настоящата година. От болницата се похвалиха, че отчитат ръст на новородени бебета за 2013 г., като броят им е 123 или с 20% повече спрямо предходната година.

Същевременно община Момчилград  ще стартира изпълнението на проект за „Подобряване на енергийната ефективност на МБАЛ „Д-р С. Ростовцев”. В лечебното заведение ще бъдат поставени слънчеви колектори. Ще бъде подменена дървената дограма на основната сграда с PVC стъклопакет, ще бъде поставена топлоизолация на външните стени. Вътрешната част на сградата също ще претърпи ремонт със средства, дарени от момчилградчани от страната и чужбина, както и от побратимени общини.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини