Моловете са в бойна готовност за терористично нападение

Двойно повече от охранители от обичайното следят за сигурността в най-големите столични молове. Повишените мерки за сигурност са във връзка с опасността от атентат в дните преди настъпването на Нова година.

Паралелно с това униформените служители дебнат и за джебчии, които са изключително изобретателни в опитите си да ограбят залисаните в пазаруването клиенти.

Наред с частните охранители, около търговските комплекси има и цивилни полицаи, които си отварят очите на четири за съмнителни лица.

Преди седмица в службите е пристигнала притеснителна информация за подготвян атентат на публично място в столицата около празниците.

Засечени са трима потенциални терористи с паспорти на граждани от Европейския съюз, които евентуално подготвят атентата. До определен момент те са били контролирани от нашите служби, но после са се измъкнали от наблюдението.

Агенти на ДАНС в момента продължават да извършват проверки из хотели, молове и метростанции в столицата и душат за предполагаем терорист. В акцията са включени и екипи на МВР.

Източник: http://www.snews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини