Ботевци подариха надежда за Коледа

„Цял месец в ГПЧЕ „Христо Ботев” тече трескава предколедна подготовка.Танцьори, певци, актьори, млади оратори, журналисти и оператори се подготвят за поредния благотворителен коледен спектакъл, а репортер от телевизия „Фактор 30+” се оказва в центъра на едно събитие, което внася смут и неразбории - организаторката, активистката и отличничката Снежина  не е на училище и всички начело с дядо Коледа се чудят как да избегнат неприятната ситуация. Те се заемат с издирването й  и преминават през поредица приключения и комични ситуации” – това е накратко сюжетът на Коледния благотворителен концерт на Успешните от УСПЕХ в  езиковата гимназия. Кастингът се проведе пред очите на многобройната публика, изпълнила до краен предел залата на ДКТ „Димитър Димов”. Феерията от пъстри костюми и огнените ритми на танците и песните, пренесоха присъстващите в света на можещите, успешните и талантливите възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев”.

Отправените послания от водещите на концерта докоснаха сърцата на всички: „Нека на този ден отворим сърцата си за повече добрина! Нека на този ден да вдъхнем вяра и надежда за здраве, благодат и осъществени надежди! Защото няма по-голям подарък от любящото сърце! Нека да говорим на универсалния език на доброто!”

 Вечерта  на 19 декември се превърна в  значимо културно събитие за нашия град. Голямото семейство на  ГПЧЕ „Христо Ботев” трогна  обществеността на град  Кърджали  и всеки  един от присъстващите отнесе пламъче от лумналия огън на добротворството, благотворителността и благодарността. Тези три думи, както и да ги обърнем,  докоснаха сърцата им и те изразиха възторга си от таланта на ботевци с нестихващи аплодисменти.

На финала на концерта г-жа Йорданка Чавдарова, директор на ГПЧЕ „Христо Ботев”, обяви сумата, събрана в подкрепа на инициативата на Областния управител на област Кърджали господин Бисер Николов. От учениците, преподавателите, посетителите на концерта,  от продажбите на картички и  сувенири  бяха събрани общо 2 545 лв., които ще подпомогнат  лечението  на 3-годишния Мехмед и 11-месечния Божидар от община Кърджали, 22-годишния Кирил Къров от община Момчилград и дете със сърдечно заболяване,  които тази година са лица на инициативата „Да подарим надежда за Коледа”.

         Концертът и участието в благотворителен базар бяха представителни изяви на 10 клуба по проект УСПЕХ - „Театрално студио”, „Кинематография”, „Публична реч”, „Творецът в мен”, „Театрално студио на Френски език”, „Млад хороводец”, „Млад еколог”, „Сръчко” и „Арт клуб”. Проектът е финасиран  от Европейския социален фонд по програма „Развитие на човешките ресурси” и учениците от гимназията вече за трета поредна година, участвайки в него,  пълноценно осмислят свободното си време и намират поле за изява на своите дарби и талант.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини