Партия “ПОМАК” ще управлява България от Пловдив, новата столица ще бъде под тепетата

Пловдив ще бъде новата столица на България, ако бъдещата партия “ПОМАК”спечели изборите в страната. Градът е известен с многообразието на религии и етноси и толерантността помежду им. Тук помаците помагат за Съединението на България и имат своя принос за нейната независимост. Това заяви за Кърджали бг вести лидерът на Евроинститут “Помак” и инициатор за създаването на политическата формация Ефрем Моллов. Той качза , че това е причината централата на бъдещата партия да бъде в Пловдив. От тук ще управляваме България, врече се Ефрем Моллов.
Той съобщи, че учредителната конференция на политическа партия “ПОМАК” е насрочена за неделя 8 декември от 12 часа в Новотела в Пловдив. Очаква се да присъстват стотина делегати при изискваните според закон 50 учредители. Името на партията е абревиатура от Патриотично обединение за многообразие ,автентичност и култура/ПОМАК/.
Според Ефрем Моллов новата формация няма нищо общо с проекта за създаване на помашка партия ПОМАК в Триград, зад който стояха Кадри Уланов, Мехмед Дорсунски и Ариф Алов. Тогава прокуратура и следствие нищиха учредителите , но разследването бе прекратено паради липса на престъпление.
Георги Кулов
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини