Стената на дъвките

Няма спор, тази туристическа атракция е сред най-странните. Намира се в Сиатъл.

Представете си, че отивате в другия край на света – бихте ли посетили стена, цялата залепена в дъвки? Ако отговорът ви е „да“, значи мислите като много други туристи. Колкото и невероятно да звучи, стената на дъвките в Сиатъл се превръща в туристически зародиш с потенциал в себе си.

Историята на необичайната атракция започва в началото на 1990 година. Тогава изнервени хора започнали да залепват своите дъвки по стената. Те чакали на дълги опашки за билети за театър и използвали лепкавата консистенция, за да придържат малките си монети до стената.

С течение на годините традицията, свързана с монетите изчезнала, но хората продължили да лепят своите дъвки. От ръководството на театъра два пъти изчиствали стената, докато не се отказали през 1999 година. Тогава стената на дъвките в Сиатъл се превърнала в сертифицирана туристическа атракция.

В момента върху стената има налепени хиляди дъвки във всички възможни цветове. Някои по-изобретателни хора дори са изписали своите имена с помощта на дъвка. Други пък са предпочели да оставят само многозначителни символи като сърца или знака на мира.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини