10 000 протестиращи срещу 1000 униформени в центъра на Киев

Хиляди протестиращи подновиха блокадата на сградата на правителството в Киев. В централната част на украинската столица са разположени 1000 военнослужещи, а броят на всички войници в града възлиза на около 2000 души.

Около 220 военнослужещи от вътрешните войски следят за сигурността пред украинското президентство, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус".

По данни на милицията в антиправителствения митинг участват около 10 хиляди души, атмосферата е спокойна.

Протестиращи отново блокираха входовете на сградата на Министерския съвет преди заседанието му.

Премиерът Микола Азаров прикани протестиращите да прекратят окупациите на правителствени сгради и заяви, че е готов да преговаря с тях за обрата на политиката на кабинета към Европейския съюз, предаде БНР, като се позова на ИТАР-ТАСС.

Украйна изпраща официални делегации в Москва и Брюксел за преговори за сътрудничество с Европейския Съюз и Русия.

Вчера неговото правителство оцеля при искания от опозицията вот на недоверие.

На Площада на независимостта в Киев тази нощ имаше хиляди протестиращи, но обстановката остана спокойна, предадоха информационните агенции.

За да се стоплят, протестиращите пиха чай, танцуваха. Горяха огньове, дървата за тях са складирани край барикадите, които са издигнати на всички входове към площада.

По целия периметър на големия площад и в центъра са разпънати палатки. На всяка палатка виси обява, че тук денонощно народни представители приемат граждани, предаде БТА.

Същевременно съд в Киев задържа за два месеца девет участници в протестите пред сградата на президентската администрация, след като ги призна за виновни по обвинение за организиране на масови безредици.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини