Отбелязаха международен ден на хората с увреждания

За поредна година Клуба на инвалида в Кърджали събра хората с увреждания и техните приятели, за да отбележат заедно 3 декември. За празника бяха дошли деца от Дневен център „Надежда” в Кърджали и Защитеното жилище в с. Патица, Чернооченско, както и членове на местната структура на Съюза на инвалидите в България. Специален поздрав към присъстващите поднесоха децата от ОУ”Св. Св. Кирил и Методий” Кърджали. Бе прочетен и поздравителен адрес от името на директора на учебното заведение Лиляна Янкова. Заедно на празника, членовете на клуба се поздравиха, но и споделиха радостите и проблемите си.
И тази година местни фирми направиха дарения по случай Международния ден на инвалида. Празникът бе уважен и от представители на политическите партии, който също подпомогнаха инвалидите с почерпка и подаръци.
3 декември е обявен за ден на хората с увреждания от Генералната асамблея на ООН през1992 г.Тай има за цел да насърчава политиците и институциите да предприемат по-ефективни действия, с които да се гарантира достъпът на инвалидите до общата архитектурна среда, до общообразователната система, до общия пазар на труда, до информация и до процесите на изработване и вземане на политически решения, които имат отношение към техния живот.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини