Националната кампания „Място в сърцето” търси емблематични места в Кърджали

Фонтанът на площад "Освобождение" и Старата гимназия са сред номинираните от кърджалийци емблематични места в областният град, които са включени в първият етап на Националната кампанията „Място в сърцето”. 
Кърджали е един от градовете, където се реализира кампанията, организирана от Фондация „Работилница за граждански инициативи“/ФРГИ/, с медиен партньор тук - Общинско радио.
Реализирането на мащабната идея, чрез набиране на дарителски средства да се възстановят, ремонтират или реновират символни места за гражданите на 12-те града в страната стартира в началота на месец октомври.
От 1 декември започна втория етап на кампанията, в който се изпращат предложенията по електронен път до 30.01.2014 г. Всеки жител на съответното място, гражданско сдружение или неправителствена организация има възможност да предложи своето място като обоснове предложението си, изпрати три снимки и информация за обратна връзка. След изтичането на срока за предложения ФРГИ в партньорство с обществените фондации по места, местната власт и специалисти ще избере три от предложенията, за които ще стартира гласуване. 
Предложенията се подават на електронен адрес: www.myastovsarceto.bg. 
Третият етап включва гласуване за избраните проекти, като трите избрани предложения за всеки град ще се предлагат за гласуване на сайта на кампанията. Проектът, събрал най-много гласове, ще се включи в набирането на средства чрез даряване.
Следва етапът за набиране на средства, който ще продължи четири месеца, като за целта на сайта на кампанията ще има няколко предложения за осъществяване на даряването - онлайн даряване, със SMS и чрез банков превод. Реализирането на проектите ще стане в петият етап на кампанията, който ще се проведе в периода 01.08. – 30.11.2014 г.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини