Областният подхваща коледна благотворителна кампания,ще му съдействат тамплиерите

Бисер Николов

За поредна година по случай Коледа и Нова година под патронажа на областния управител на Кърджали ще се състои благотворителна кампания в подкрепа на семействата на болни деца и за лечението на 22–годишен жител на територията на областта.

Тази година със събраните средства ще бъдат подпомогнати семействата на 3-годишният Мехмед и 11-месечния Божидар от община Кърджали, 22-годишния Кирил Къров от община Момчилград и дете със сърдечно заболяване.

3-годишното дете от кърджалийско село е със заболяване, известно като стъклени кости. 11-месечното момченце е с транплантиран черен дроб. 22-годишният момчилградчанин Кирил Къров е с травма на гръбначния мозък, причинена при скок от скала като ученик. Искаме да я предпазим детето със сърдечно заболяване от вълнения и няма да съобщим неговото име.

Сметката, по която набираме дарения, е на нашия партньор – организацията на тампилиерите. Тя ще бъде използвана само за целите на кампанията и закрита в началото на 2014г.

Първа инвестиционна банка – клон Кърджали

IBANBG05FINV91501216048975

Банков код – FINVBGSF

На 17 декември от 17.00 часа във фоайето на Дома на културата в гр.Кърджали ще състои благотворителен базар, където ще бъдат изложени детски творби.

Наши партньори са читалище „Обединение”, Регионалният инспекторат по образованието, ОДК-Кърджали, училища.

Това съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

 

 

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини