Методиевци с приз от областния математически турнир

За 13 пореден път на 23 ноември в Кърджали се проведе областен математически турнир, организиран  от РИО, ПУ”Паисий Хилендарски” и Съюза на математиците.

Състезанието се проведе под патронажа на областния управител Бисер Николов, а председател на организационния комитет бе кмета на град Кърджали – Хасан Азис.

Ученичката Валентина Ананиева от V”а” клас на най-голямото основно училище в областта – „Св.Св.Кирил и Методий” град Кърджали, се класира на трето място сред участниците от петите класове. В надпревара с деца от елитни математически гимназии и училища от страната, Валя „сметна” правилно колко ябълки и круши са получили внуците на баба Катя; колко са крачетата на столовете и табуретките в училищната зала, как се изчислява лице на правоъгълник. Под ръководството на учителката си по математика – Милена Кьосева учениците от училището бавно, последователно и уверено изкачват „математическите върхове”.  Финансираните допълнително от училищния делигиран бюджет часове по математика се посещават с голямо желание от децата и резултатите не закъсняват.

Директорът на училището Лиляна Янкова поздрави участниците в състезанието, благодари на победителката и на нейната учителка, като им пожела нови още по-големи успехи.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини